Een dag in de schoenen van...

Azize Ergün, software ingenieur

Microsoft Teams image 8
Terug naar overzicht

Sinds een half jaar versterkt Azize ons team als software ingenieur bij Zeticon. Ze werkt mee aan de motor van onze platformen. Samen met het team zorgt ze ervoor dat de bestaande functionaliteiten stabiel blijven en legt ze de basis voor nieuwe functionaliteiten van onze producten. We keken met haar terug op die eerste intense maanden en liepen een dag mee in haar schoenen. Onze dag start, hoe kan het ook anders, aan de koffiemachine.

Microsoft Teams image 9
Hey Azize, vertel eens, hoe ben je eigenlijk bij Zeticon terecht gekomen?

Zoals zoveel pas afgestudeerden had ik mijn status op LinkedIn veranderd naar “Open to work”. Na enkele dagen werd ik gecontacteerd door een recruiter en kreeg ik verschillende voorstellen. Bij het eerste gesprek met Zeticon was het meteen raak. De sfeer was heel open en de aanpak van Zeticon om snel collega’s van je team te zien was fijn. Bij het tweede gesprek op kantoor kreeg ik direct uitleg over de producten en werd alles minder abstract. Bij vragen over het technische gedeelte had ik een beetje stress, maar alles is gelukkig goed gegaan. Ik voelde me direct comfortabel bij iedereen en ik zag de kansen om veel bij te leren. Het gevoel was duidelijk wederzijds want na anderhalf uur kreeg ik ter plaatse al een voorstel. Aangezien dit live was en niet via mail of telefoon zag ik het oprechte enthousiasme bij iedereen. Hoe kan je daar nee op zeggen!

Ik voelde me heel comfortabel bij de sollicitatiegesprekken, en kreeg de kans om kennis te maken met toekomstige teamleden

Azize Ergün, Software Ingenieur
Je hebt nog andere voorstellen gekregen hoor ik, wat ons zeker niet verbaast, maar waarom heb je net gekozen voor Zeticon?

Zeticon was het enige productbedrijf en dat sprak mij enorm aan. Zo wil ik meewerken aan een product en dit ook zien groeien. Ik wil graag mijn impact kunnen zien op lange termijn, noem het gerust mijn legacy binnen Zeticon opbouwen. Een puur consultancybedrijf sprak mij minder aan omdat je vaak minder lang aan eenzelfde project werkt.

Hoe start je dag als software ingenieur?

Het eerste dat ik doe is mijn mails bekijken, daarna kijk ik of alle omgevingen goed opgezet zijn. Het durft wel eens gebeuren dat een code change van de dag ervoor een paar zaken breekt. Ik verwerk de feedback van collega’s op mijn codewijzigingen en bekijk die van hen. Om 10u houden we met het team een “stand-up”. We overlopen alle story’s zodat iedereen kan zeggen wat er goed gaat, waar er hulp nodig is en of er dringende zaken zijn bijgekomen. Als het nodig is, schuiven we ook met de prioriteit.

Zeticon 6
En de rest van jouw dag?

Na een voormiddag in volle focus vind ik het heel fijn om met het hele team samen te lunchen. Een gratis lunch by the way want we worden iedere middag getrakteerd met boterhammen en heel veel soorten beleg! Tijdens de lunch hoor ik ook wat er leeft bij Services of bij de Informatiebeheerders. Vaak maken we ook nog een ontspannendewandeling om wat frisse lucht te halen. Vandaag is het donderdag, dat betekent dat we straks een grooming hebben. In deze meeting bespreken we welke nieuwe features we de komende weken gaan opnemen. Er is tijd voor vragen en we schatten in hoeveel werk iets in beslag zal nemen.

Wat vind je zo leuk aan software ingenieur zijn bij Zeticon?

Het zit in mijn bloed dat ik graag uitdagingen aanga en problemen wil oplossen. Bij Zeticon werken we niet enkel aan één product, maar aan meerdere producten. Dit zorgt voor heel wat uitdagingen!

Daarnaast heb ik de vrijheid om zelf te kiezen welke story ik wens aan te pakken en krijg ik de juiste begeleiding indien het een story is waar ik mijn kennis nog in moet verbreden. Op deze manier leer ik ook heel veel bij. Uiteraard moeten we ons aan bepaalde regels houden, zoals de prioriteit en de scope van de story, maar dat is ook noodzakelijk.

Onlangs had ik ook een feedback moment om even terug te kijken op mijn eerste maanden. Ik was een beetje nerveus, maar alles is heel goed gegaan. Samen bespraken we mijn doelen op lange en korte termijn en welke concrete stappen we hiervoor samen kunnen ondernemen. Dit resulteerde in het feit dat ik voor enkele weken service contact was binnen ons team. Het service contact vormt de brug tussen het service team en de developers. Als er vragen zijn van klanten die een diepere technische analyse vragen, dan springt het contact bij. Op die manier kunnen we snel schakelen bij problemen en kan iedereen zijn focus bewaren én leer ik zo de vragen en ervaringen van klanten kennen.

Je ziet jezelf dus ook 10 jaar hier werken zoals bijvoorbeeld Alexis, onze systeem architect?

Ja! Ook dit maakt werken bij Zeticon zo interessant. Het team is een goede mix van mensen met al wat jaren op de teller bij Zeticon en pas afgestudeerden, zoals ik.

Bij Zeticon werken we niet enkel aan één product, maar aan meerdere producten. Dit zorgt voor heel wat leuke uitdagingen”

Azize Ergün, Software Ingenieur
Bij wie kan je terecht voor je vragen en problemen?

Bij iedereen! Dit vind ik zo aangenaam aan de cultuur binnen Zeticon, iedereen is heel open.

In ons team hebben we ook onze scrum master Bart. Hij polst regelmatig persoonlijk of alles goed gaat en of ik met vragen zit of niet.

Jullie werken in een shared office met andere Cronos competence centers. Hoe ervaar je dit?

Werken in de shared Cronos office zie ik echt als een meerwaarde! Zo kom je in contact met mensen van andere bedrijven en leer je bij hoe zij dingen aanpakken.

Als laatste vraag, heb je nog een tip voor mensen die in dezelfde functie willen starten of die net als jou van de schoolbanken op zoek zijn naar de perfecte job?

Er zijn heel veel IT-functies beschikbaar, maar je moet voor jezelf uitmaken wat je zelf belangrijk vindt in je toekomstige job. Ik heb bijvoorbeeld een schema opgesteld met de voor-en nadelen. Dit heeft me enorm geholpen! Grijp je kansen dus en maak goed voor jezelf uit wat je wilt.

Vrijblijvende sollicitatie

Bij Zeticon zijn we altijd op zoek naar gedreven collega's om ons team te versterken. Aarzel dan zeker niet om vrijblijvend jouw CV door te sturen!

Geschreven door Thuy Nguyen