Terug naar overzicht

Maak kennis met Louis!

Eind mei mochten we Louis in ons team verwelkomen als informatiebeheerder. Hij bijt zich vast in de informatiehuishouding van onze klanten en zorgt voor het fundament van een geslaagde digitale transformatie. Hoe die eerste weken bij Zeticon verlopen zijn? Wij vroegen het hem zelf!

Wat is je achtergrond?

Ik ben historicus van opleiding. Na mijn tijd op de universiteit ben ik snel de informatiewereld ingedoken. Eerst beheerde ik de digitale bronnen bij de universiteitsbibliotheek van de VUB om vervolgens aan de slag te gaan als informatiebeheerder bij Provincie West-Vlaanderen. Kiezen voor Zeticon was dus een logische stap in mijn carrière, én bovendien een unieke kans voor iemand met mijn achtergrond. Aan de slag gaan in een technisch-functionele omgeving en daarnaast ook de business processen van de klant mogen doorgronden als essentieel onderdeel van de job, zag ik als de perfecte manier om op korte termijn heel wat bij te leren en nieuwe vaardigheden op te doen.

Introductie Louis
Waarom heb je gekozen voor Zeticon?

Ik koos voor Zeticon omdat ik in eerste instantie op zoek was naar een nieuwe uitdaging. Ik wilde graag mijn skills als informatiebeheerder blijven ontwikkelen, maar dan in een ondernemende omgeving. De combinatie van informatiebeheer, een softwarebedrijf en de nauwe banden met o.a. de publieke sector en de archiefwereld waren een unieke mix die mij heel erg aansprak. Bovendien zijn de missie en oplossingen die Zeticon biedt in de huidige, steeds sneller digitaliserende maatschappij bijzonder relevant. Tenslotte heb je hier kansen om te groeien in je functie en te bouwen aan een mooie toekomst.


Hoe bevallen de eerste maanden?

Starten bij Zeticon was vanaf de eerste dag een uitdaging. Het werd mij snel duidelijk dat ‘learning by doing’ hier het mantra is. Ik werd meteen ingezet op projecten, wat er voor zorgde dat heel wat zaken nieuw en onbekend waren voor mij. Gelukkig kon ik rekenen op uitstekende coaching en begin ik na anderhalve maand stilaan de kneepjes van het vak onder de knie te krijgen. Het is ook een job met een heel veel sociaal contact, zelfs bij een opstart in coronatijden. Tot nu toe was iedere dag anders, en dat is precies waar ik naar op zoek was. Een drukke agenda, maar met heel wat afwisseling. Wat mij meteen ook opviel is de open cultuur en manier van werken. Bij vragen of moeilijkheden kan je bij iedereen terecht. Tot nu toe waren mijn eerste maanden een heel positieve ervaring, en ik hoop verder te kunnen groeien in mijn functie om hier een succesverhaal van te maken.

Hoe ziet je dag eruit als informatiebeheerder?

Als informatiebeheerder is iedere dag anders. Ik ben voornamelijk bezig met het doorgronden van de processen van onze klanten: Wat zijn de huidige processen? Hoe kunnen we die efficiënter maken? In welke omgeving worden er gewerkt? Door die informatie kan ik een traject uitstippelen op maat van de klant. Elke klant is anders, dat zorgt ervoor dat mijn analytisch vermogen telkens wordt aangescherpt. De ene dag is gevuld met sessies om de juiste informatie te verzamelen, op een andere dag ga ik naar fysieke archieven om die in kaart te brengen. Nu ben ik bijvoorbeeld bezig met het uitschrijven van scenario’s voor een scanningsproces. Aan variatie geen gebrek dus! Nu werd ik vooral in tandem met Tom, mijn collega informatiebeheerder bij Zeticon. Door zijn coaching en begeleiding leer ik de kneepjes van het vak om in de toekomt volledige trajecten te kunnen begeleiden.

Geschreven door Thuy Nguyen